magye-fejlec

 

Gyermekmasszázs

Mi az a gyermekmasszázs?

A kisgyermekmasszázs a csecsemőmasszázs alapjain nyugvó, de annak ismerete nélkül is tökéletesen elsajátítható egyedülálló módszer, amelyet a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület fejlesztett ki és képvisel. Az egyedülálló program elméleti gyökereit tudományos kutatások alkotják és az 1-6 éves korosztály testi-lelki igényeit ill. adottságait figyelembe véve lett megalkotva.
A masszázs mozdulatai játékosak és képszerűek, így a masszázs könnyen beilleszthető a kisgyermekek hétköznapjaiba. A csecsemőkorhoz képest a növekvő kisgyermekek életében fokozatosan egyre több szerep jut a szülők mellett más személyeknek is. Az életkor előrehaladtával a kisgyermekek társas kapcsolatok iránti igényei is nőnek, és idővel más családtagok ill. gondozók is fontos helyet foglalhatnak el világukban. E kapcsolatok fontos érzelmi alapot nyújtanak a későbbi személyiségfejlődéshez. A kisgyermekmasszázs kiváló lehetőséget nyújthat e fontos érzelmi kötelékek kialakításához vagy elmélyítéséhez. A kötődés kialakulásának elősegítése mellett számos jótékony fizikai hatása is van a rendszeres masszázsnak, amelyet tudományos kutatások bizonyítanak. A csecsemőmasszázstól eltérően nem csupán a szülők masszírozhatnak, hanem az ún. másodlagos gondozók (pl. óvónők, védőnők, a szülők mellett más családtagok) is elsajátíthatják a programot.
A kisgyermekmasszázst oklevéllel rendelkező szakképzett oktatók tanítják 4 alkalomból álló csoportos tanfolyam vagy egyéni oktatás keretében, amelynek színvonalát a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület garantálja. Az Önhöz legközelebbi okleveles oktatók névsorát itt találja. → ...lista hamarosan...!
Oktatóink mindig szem előtt tartják, hogy óráikat a résztvevők igényeinek és képességeinek megfelelően tartsák. Az elméleti alapok ismertetése mellett a fő hangsúly a mozdulatok elsajátítására és begyakorlására kerül. A tanfolyam elvégzése révén a résztvevők képesek lesznek teljesen önállóan masszírozni. Ezáltal a masszázs kellemes és jótékony élménye a család, a bölcsöde, óvoda vagy egyéb közösség hétköznapjainak aktív részévé válhat.