magye-fejlec

 

Az egyesületről és alapítójáról

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesületről

letölthető alapszabály

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesület 2004. március 26-án alakult, a Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség, az IAIM (International Association of Infant Massage) magyarországi tagszervezeteként.

A Magyar Gyermek-masszázs Egyesület által képviselt babamasszázs kidolgozása Vimala McClure nevéhez fűződik.Vimala

Vimala 21 évesen Észak-Indiában, egy kis árvaházban dolgozott, és az anyagi szegénység és sanyarú körülmények ellenére megtapasztalhatta az érzelmek és értékek gazdagságát. A nagyobb lányok kisebb társaikat masszírozva lelki békét és harmóniát teremtettek önmaguk és egymás számára. Később, maláriában megbetegedve, maga is megtapasztalhatta a masszázs gyógyító hatását.
Élményeinek és saját gyermekeinek masszírozása által szerzett tapasztalatok hatására alkotta meg babamasszázs módszerét: az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia és a jóga elemeinek ötvözetét.
A babamasszázs eleinte az USA-ban terjedt el, majd 1986-ban megalakult a Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség (IAIM) amelynek 1998-tól hazánk is tagországa. A masszázs babákra és szülőkre gyakorolt jótékony hatásai felbecsülhetetlen értékűek. Rendszeres végzése elősegíti a baba testi fejlődését, serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Segít a relaxációban és a feszültségek levezetésében. Mély érzelmi kötődés alakul ki a gyermek és gondozottja között megalapozva a bizalmat és tiszteletet egymás iránt.
A Magyar Gyermekmasszázs Egyesület tagjai országszerte rendszeresen indítanak szülők számára tanfolyamokat a babamasszázs fogásainak és szemléletének elsajátítására. Az oklevéllel rendelkező, képesített Csecsemőmasszázs Oktatók naprakész tudása biztosítja minden szülő és baba számára az örömteli masszírozás perceit. A csoportosan 5, egyénileg 3 alkalomból álló tanfolyam keretein belül a családok megismerkedhetnek a babamasszázs történetével, előkészítésével, hatásaival és a masszázsfogásokkal. Az egymásra épülő alkalmak során egyre magabiztosabbá válnak a szülők nem csak a masszázsfogásokban hanem szülői szerepükben is. Csodálatos, kézzel fogható lehetőséget kapnak amellyel hétköznapokban is meghittséget varázsolhatnak elősegítve a kisbaba testi és lelki fejlődését.

Szülő vagyok, oktatót keresek Legyél Te is babamasszázs oktató!

 

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesület (MAGYE) felépítése

Elnökség tagjai:

Némethné Gregor Judit Némethné Gregor Judit
elnök
Tel:+3630/589-3432 info@magye.hu

Bak Éva

Bak Éva
elnökhelyettes
info@magye.hu Tel:+3620/427-2059

Kovácsné Kisbabér Ildikó

Kovácsné Kisbabér Ildikó
titkár
info@magye.hu Tel:+3630/515-2018

Dr. Benkovics Barbara
etikai bizottság elnöke
info@magye.hu

 

 

elv

Dergezné Benke Katalin
felügyelő bizottság elnöke
info@magye.hu
elv
 
Jáger Attiláné, Györgyike
könyvelő
info@magye.hu
 

Vígh-Ádám Ildikó
tagadatok egyeztetése, web
info@magye.hu